Міністр оборони на Львівщині підтримав ідею розкриття державного оборонного замовлення

IMG_8078

За словами Степана Полторака, оборонне замовлення України має бути публічним та прозорим, але для цього потрібні законодавчі зміни.

Про це міністр оборони розповів під час відвідин навчального полігону у Старичах на Львівщині, - передає кореспондент Дивись.info.

«Дуже часто я чув питання щодо необхідності максимально розкрити державне оборонне замовлення. Я є прихильником того, аби державне оборонне замовлення було максимально прозорим, відкритим і тут треба, аби Верховна Рада прийняла відповідні зміни до закону, - пояснив Полторак. – Це дасть можливість нам відкрити державне оборонне замовлення, бо зараз у законі прописано, що вся техніка військового призначення має входити у державне оборонне замовлення, навіть якщо мова йде про автомобіль чи автобус для армії. І я прихильник того, аби у питаннях, які не складають державну таємницю, оборонне замовлення було відкритим, аби суспільство могло бачити, яку техніку ми купуємо, як, за якою ціною. Це змінить багато-багато питань».

Міністр також розповів, що вже сьогодні українське Міноборони веде перемовини з партнерами зі США та інших країн щодо закупки засобів протиповітряної оборони, протитанкових засобів, засобів спостереження та радіоелектронної боротьби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: