Ведемо переговори зі США щодо закупки там військової техніки для ЗСУ, - Полторак на Львівщині

IMG_8126

Сьогодні на Львівщину приїхав міністр оборони України Степан Полторак. Під час відвідин Міжнародного центру миротворчості та безпеки НАТО у Старичах він розповів про плани міністерства із закупівлі закордонної військової техніки.

За словами міністра, лише від США за останні 4 роки українська армія отримала допомоги на майже 400 мільйонів доларів. «В основному це були станції радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати, засоби зв’язку, катери, антиснайперські комплекси та інше озброєння і техніка, - розповів міністр оборони. – Але після прийняття у ВР закону, який дає можливість міноборони напряму закуповувати озброєння і техніку, я є оптимістом, бо фінансовий ресурс та державне оборонне замовлення, яке є цього року, дасть нам можливість значно підвищити бойові спроможності військово-морських сил, сухопутних військ та повітряних сил. Ми вже сьогодні ведемо перемовини з партнерами зі США та інших країн щодо закупки засобів протиповітряної оборони, протитанкових засобів, засобів спостереження та радіоелектронної боротьби. Я переконаний, що у найближчий час перші контракти напряму між міністерствами оборони будуть підписані».

Він додав, що це не скасовує інтерес міністерства до вітчизняних військових розробок. «За три роки ми поставили 120 зразків нової техніки та ввели в експлуатацію 330 зразків нової техніки, - уточнив міністр. – Цього року плануємо ввести до складу ЗСУ більше 20 одиниць нових зразків техніки починаючи від ракетних комплексів «Нептун», «Вільха», «Вільха-М» і до початку будівництва ракетного катера. Ці плани є реальними, бо є і фінансовий ресурс, й передумови».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: