Львівські депутати погодили придбання обладнання для початкових класів «Нової української школи»

bd9741c4afbe6aeb49980325df4dfd44_L
Джерело: Твоє Місто

17 квітня на засіданні комісії фінансів та планування бюджету ЛМР депутати розглянули і погодили титульний список на закупівлю обладнання для початкових класів «Нової української школи» за рахунок коштів  із обласного бюджету для м. Львова.

Про це йдеться на порталі депутатів ЛМР.

Начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила: «Ми отримали субвенцію з обласного бюджету на придбання обладнання для нової української школи у розмірі 11 млн грн. Ще 7 млн грн заплановано на ці цілі у міському бюджеті. Частину з цих коштів ми плануємо виділити на придбання комп’ютерного обладнання, музичних інструментів, відповідного мультимедійного контенту  для початкових класів. У середньому у розрахунку на один клас у нас виходить 14 тис грн. Цю суму отримає кожен перший клас. Цього року у нас сформовано 311 перших класів».

Голова комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Вікторія Довжик зазначила: «Ми розподілили кошти, які прийшли нам, як субвенція, на нову українську школу. На кожен перший клас закуповується і комп’ютерна техніка і інші матеріали для того, щоб реалізовувати нову програму. Отож, наші діти матимуть значно якісніші умови для навчання».

Далі депутати підтримали питання про виділення додаткових коштів  із бюджету розвитку м. Львова для співфінансування проектів у галузі охорони здоров’я міста, які пройшли відбір у Конкурсі проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2019 рік. Це, зокрема, проект «Придбання автоматичного біохімічного аналізатора для лабораторії Комунального некомерційного підприємства «3-я міська клінічна лікарня м. Львова» та проект «Капітальний ремонт операційного приміщення центру термічної травми та пластичної хірургії Комунального некомерційного підприємства «8-а міська клінічна лікарня м. Львова».

«Загалом понад 70 мікропроектів стали потенційними переможцями в Конкурсі проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2019 рік. Однозначно, що всі ці мікропроекти треба дофінансувати на цій сесії ЛМР. Це для міста вигідно, і цю ініціативу треба обов’язково підтримати», - переконаний депутат ЛМР, член постійної комісії фінансів та планування бюджету Валерій Веремчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: