Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Коломойського у справі про націоналізацію «ПриватБанку»

c73a1272-7275-4f9f-b59b-5a6d15c8caad
фото: УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною за процедуру виведення неплатоспроможного ПАТ КБ «ПриватБанк» з ринку за участю держави.

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною процедуру виведення неплатоспроможного ПАТ КБ «ПриватБанк» з ринку за участю держави.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як зазначили в пре-службі, рішення суду не набрало законної сили та буде оскаржене Національним банком.

«Ми продовжимо доводити законність дій та прийнятих рішень регулятора в апеляційній інстанції. Вкотре звертаємо увагу, що породжена судовими рішеннями правова невизначеність підриває фінансову стабільність», - повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Національний банк також запропонує Раді з фінансової стабільності звернутись до Ради національної безпеки та оборони України, Кабінету міністрів України з приводу подібних судових практик, що наносять шкоди міжнародному іміджу України.

Нагадаємо, «ПриватБанк» був націоналізований у грудні 2016 року шляхом купівлі 100% акцій банку за 1 гривню. За даними НБУ, станом на 21 грудня Ігор Коломойський володів прямо 41,6572% акцій банку, ще 16,5748% - опосередковано.

Відзначимо, в даний час два суду в Україні розглядають питання про законність націоналізації «ПриватБанку». Господарський суд міста Києва продовжить розгляд позову колишнього співвласника «Приватбанку» Ігоря Коломойського 7 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: