У Львові курсуватимуть унікальні «Читай-трамваї»

DSC_3442

З 18 квітня у Львові курсуватимуть три унікальні «Читай-трамваї», що нагадуватимуть львів’янам та гостям міста про статус Львова як Міста літератури у мережі креативних міст ЮНЕСКО.

У ЛМР повідомляють, що акцентами в брендуванні трамваїв стали головні літературні події року: «Дитячий Форум — Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» на тему «Супергерої рятують планету» (17−19 травня), 26 BookForum, фокусною темою якого є «Відшукування причетного» (18−22 вересня) та новий проект офісу «Львів — Місто літератури ЮНЕСКО» — «UnderLitMOVE», що відбуватимуться за підтримки Львівської міської ради.

Проект «Читай-трамвай» — це результат спільних зусиль управління культури департаменту розвитку ЛМР, ГО «Форум Видавців», офісу «Львів — Місто літератури ЮНЕСКО». Особлива подяка ЛКП «Львівелектротранс» за надані для брендування трамваї.

«У 2015 році Львів отримав звання Міста літератури ЮНЕСКО. Цього року ми будемо звітувати за цей титул. Один із проектів, які ми вирішили підтримали цього року, — „Читай-трамваї“. Це унікальний проект для інших міст літератури. Трамвай як символ міста брендується в символіку міста літератури, але, крім того, має в собі книги, ви можете взяти їх і почитати. Також на цих трамваях з’явиться логотип нашого нового проекту „UnderLitMOVE“. Це буде перший з’їзд Міст літератури ЮНЕСКО, який відбудеться восени під час Форуму видавців. До нас приїдуть представники інших міст літератури, таких як Дублін, Ноттінгем, Норвіч та інші», — повідомила керівниця офісу «Львів — Місто літератури ЮНЕСКО» Богдана Брилинська.

На заходи спецпрограми «UnderLitMOVE» організатори запрошують учасників з усіх Міст літератури, яких включно зі Львовом є 28 у Мережі креативних міст ЮНЕСКО. Подібний з’їзд всіх представників Міст літератури в нашому місті відбуватиметься вперше, і команда львівського офісу сподівається, що таке неофіційне зібрання членів креативної мережі в подальшому може стати доброю традицією та буде відбуватись не лише у Львові.

Гаслом «UnderLitMOVE» стали слова «Поки не пізно — бийся головою об лід» письменника Олега Лишеги, якому цього року виповнилося б сімдесят.

Окрім того, жителі та гості міста Львова матимуть унікальну можливість почитати під час поїздок у яскравому промоційному «Читай-трамваї» уривки літературних текстів із нових видань українських видавців, а також переможців і лауреатів премії Міста літератури ЮНЕСКО, просканувавши QR-коди у салоні «Читай-трамваю».

«У кожному трамваї будуть наліпки з QR-кодом, з #читайтрамвай, де кожен охочий зможе відсканувати і отримати на своєму телефоні історію, оповідання від різних авторів і зможе їх прочитати, їдучи додому, на роботу у «Читай-трамваї»", — зазначила заступник директора департаменту розвитку ЛМР Ірина Вікирчак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: