Перед будівництвом об’їзної дороги Львова археологи проведуть розкопки на площі у майже 100 тисяч кв м (відео)

1

Вже на етапі проектування північної ділянки об’їзної автомобільної дороги Львова було археологи детально обстежили 19 давніх поселень у межах майбутнього будівництва.

Про це повідомляють в НДЦ «Рятівна археологічна служба».

«10 квітня у Службі автомобільних доріг у Львівській області відбулася робоча зустріч з представниками Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку та Укравтодору. На ній обговорили деталі фінансування одного з основних проектів на Львівщині – будівництва північної ділянки об’їзної автомобільної дороги Львова», – повідомили у Рятівній археологічній службі.

Попередньо, роботи можуть стартувати вже наступного року.

Нова траса з’єднає автомобільну дорогу М-06 Київ-Чоп з трьома автомобільними шляхами державного значення, які прямують від Львова до кордону з Республікою Польща.

«Археологи також чекають на цей проект. Адже він стане першим в історії України, де археологічні дослідження відповідатимуть усім європейським стандартам у сфері охорони культурної спадщини.

Вже на етапі проектування дороги було детально обстежено 19 давніх поселень у межах майбутнього будівництва. Загалом площа розкопок дорівнюватиме площі майже 14 футбольних полів», – зазначили в НДЦ «Рятівна археологічна служба».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: