Суд ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського

Kolomoyskiy-1024x704

Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня ухвалив чергове рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку, яким повністю задовольнив позов підконтрольної Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зокрема задоволені вимоги позивача у частині скасування рішення Національного банку, яким визначено перелік пов'язаних з ПриватБанком фізичних та юридичних осіб.

Саме це рішення Національного банку є одним із основних у процесі виведення у грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участі держави.

Нагадаємо, у ході цього процесу було проведено процедуру «bail-in», що полягає в обміні коштів пов'язаних із банком осіб на акції банку із подальшим продажем Міністерству фінансів України.

«Національний банк занепокоєний якістю та результатами розгляду судових справ в Україні, що можуть призвести до втрат коштів платників податків та ризиків для банківської та фінансової стабільності країни. Це може призвести до того, що у пов’язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку осіб з’являться підстави для стягнення з банку коштів, що були повернуті державою до капіталу банку у процесі його націоналізації. Рішення суду поки не набрало законної сили та, безумовно, найближчим часом буде оскаржене нами в апеляційному порядку», - зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: