У Львові судитимуть керівника відділу підприємства, який «мертвим душам» виплатив понад 1,3 мільйона

groshi

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 47-річного львів’янина, який обвинувачується у привласненні грошей фірми.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Так, начальник відділу одного із львівських підприємств, зловживаючи своїм службовим становищем, з січня 2012 року до червня 2018 року, вносив у офіційні документи завідомо неправдиву інформацію щодо фактичного перебування на роботі двох працівників та виконання ними трудових обов’язків.

Посадовець фальсифікував табелі обліку робочого часу, звіти про використання коштів, накази на відрядження, заяви на відпустки та інші документи первинного бухгалтерського обліку.

Саме на підставі цих документів вказаним працівникам здійснювалось безпідставне нарахування заробітної плати, відшкодування витрат на відрядження та інші грошові виплати, згідно з трудовим договором, які фігурант привласнював.

Таким чином зловмиснику вдалось заволодіти коштами товариства на загальну суму понад 1,3 млн грн.

Тепер за вчинене чоловіка судитиме Сихівський районний суду м.Львова, а обвинувачення підтримуватиме Львівська місцева прокуратура №1.

Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від 7 до 12 років, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацію майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: