Які свята відзначають 19 квітня (іменини, народні прикмети)

maxresdefault (7)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 19 квітня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 19 квітня в Україні і світі.

Свята та події 19 квітня

Страсна П'ятниця у західних християн (Велика п'ятниця) - є останнім великим святом перед Великоднем. Християни в цей день згадують про смерть Ісуса на хресті, Його зняття з хреста і поховання.

Оскільки єврейські закони визнавали проклятим кожного, хто буде розп'ятий, саме таку кару придумали для Ісуса Христа. Страта Сина Божого стала найжорстокішою з тих, що коли-небудь відбувалися на Голгофі. Навіть найстрашніші лиходії не відчували тих мук, які довелося пройти Ісусу. Смерть будь-якої розп'ятої людини була настільки страшною, що самі кати зазвичай їй пропонували питво, яке могло частково притупити свідомість.

В цей день Ісус відмовився пити запропонований йому напій, прийнявши на себе всі страждання. І в цей час він молився за порятунок своїх мучителів. Тоді настала всесвітня темрява, яка тривала до моменту, коли Спаситель помер. У цей момент з Ним була мати і найвірніші учні.

Страсна П'ятниця вважається днем найсуворішого посту.

День проліска. Свято було засноване в Англії в 1984 році. Взагалі в світі, в залежності від кліматичної зони, проліски квітнуть від січня до квітня. А оскільки у Великобританії їх цвітіння припадає на середину квітня, то і дане свято відзначається 19 квітня. В Україні цвітіння цих прекрасних квітів відбувається до 21 березня.

Іменини 19 квітня

Цього дня іменини святкують: Григорій, Павло, Севастян, Єремія (Ярема), Яків

Народні прикмети

Зазвичай саме по погоді цього дня судили про те, яким буде урожай ярих, овочів, конюшини, хліба. Говорили 19 квітня: «Якщо на Євтихія безвітряно - ранні хліба рясно народяться, а Ярема вітряний - хлібні колосся зіб'є». Також спостерігали за дикими качками. Якщо вони 19 квітня були вгодованими, то весняні дні будуть довгими.

Зазвичай до цього часу в садах починали повсюдно цвісти яблуні, а їх зазвичай співвідносили з дівочою красою, невинністю. Часто весільна пісня, в якій був присутній символ яблуні, асоціювався з нареченою. Дівчата іноді ворожили на судженого, стежили за прикметами, багато з них займалися підготовкою приданого, готувалися до весілля.

У православній церкві 19 квітня відзначають день святого Євтихія, який за життя мав безліч зцілень і чудес. Наприклад, одного разу до нього за допомогою звернулася жінка, у якої постійно народжувалися мертві діти. Саме Євтихій допоміг їй народити двох здорових синів. Після цього до старця звернулися два глухонімих юнаки, яких Євтихій зміг зцілити. Говорили, що коли-то він навіть врятував від раку талановитого художника. По силам йому також була боротьба і з душевними хворобами - до Евтихию приводили божевільних людей, і він виганяв з них бісів. Він Не цурався допомоги п'яницям і бездомним, люди, завдяки Евтихию, очищалися від прокази, позбавлялися від алкоголізму та інших вад. Тому, не дивно, що святому Евтихию19 квітня часто молилися, просили здоров'я для рідних і близьких. Часто для цього ходили в церкву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: