У Львові пройдуть Ігри ветеранів спорту

3babe79778f2c69e5ffd6fb35267591b_L

На засіданні комісії культури, молодіжної політики та спорту депутати розглянули низку спортивних програм. Зокрема, члени комісії погодили «Програму з організації та проведення Ігор ветеранів спорту». 

Метою Програми є популяризація ветеранського спорту, залучення осіб середнього та старшого віку до активних занять спортом та участі у змаганнях з різних видів спорту, а також підвищення іміджу Львова як міста, у якому проводять масштабні міжнародні змагання.

Голова комісії Віталій Свіщов повідомив, що програма передбачає надання фінансової та організаційної підтримки на умовах співфінансування відокремленому підрозділу ГО «Федерація плавання України» у Львівській області та ГО “Федерація баскетболу Львівщини“ в організації та проведенні Ігор ветеранів спорту.

«У кожному виді спорту є свої ветерани спорту, це люди, які віддали все своє життя спорту. Думаю, до цієї ухвали буде багато доповнень, багато федерацій долучатиметься. Це насправді хороша програма і класна ініціатива. Тому що є дитячі змагання, аматорські, професійні, а є ветеранські. Це люди, які живуть спортом, зараз працюють тренерами, суддями, і міська рада допомагає їм провести на своєму рівні змагання. Адже існують ветеранські Чемпіонати світу, Європи. Тому ця ініціатив дуже хороша і я вважаю, що її треба розкручувати і пропагувати».

Згідно з ухвалою, фінансова підтримка з міського бюджету м. Львова у рамках цієї Програми надається «Федерації плавання України» у Львівській області у розмірі 200 тис грн. та «Федерації баскетболу Львівщини» у розмірі 50 тис грн.

Також члени комісії погодили проект ухвали «Про затвердження Програми з організації та проведення міжнародних змагань з гірського бігу "Львів Ультра Трейл"». Метою Програми є популяризація гірського бігу, залучення населення до активних занять масовим спортом та участі у змаганнях, а також підвищення іміджу Львова.

За словами заступника начальника управління молоді і спорту Ксенії Пилипів, завданням Програми є надання фінансової та організаційної підтримки ГО «Львівський трейловий клуб» в організації та проведенні міжнародних змагань з гірського бігу «Львів Ультра Трейл».

Міжнародні змагання з гірського бігу «Львів Ультра Трейл» мають відбутись у травні. «Такий захід вперше проводиться у Львові, він сприятиме популяризації масового виду спорту. Є уже орієнтовна карта, де будуть бігати спортсмени. Це парки Львова: Знесіння, Кайзервальд та інші».

Фінансова підтримка з міського бюджету м. Львова у розмірі - 100  тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: