У Нацбанку пояснили, чи «гойдатиме» курс долара після виборів

1530112854-1717

Національний банк України продовжить юридичне оскарження рішень судів першої інстанції про націоналізацію «ПриватБанку».

Про це Радіо Свобода заявив 21 квітня почесний президент Київської школи економіки, заступник голови Ради НБУ Тимофій Милованов.

«З економічної точки зору банк був неспроможний виконувати свої зобов’язання, і тому його потрібно було або закривати, або націоналізувати. Закривати його було небезпечно, це великий банк, і до великих банків у всіх країнах ставляться по-іншому... Що буде далі? Мені складно робити якийсь прогноз, думаю, що потрібно слідкувати за тим, щоб платники податків знову не заплатили ще раз за той банк якимось новим політичним силам», - пояснив він.

За словами Милованова, курс гривні до долара та інших світових валют від результатів виборів «зараз ще не залежить».

«Це буде залежати від економічної політики, яка буде впроваджуватися. Думаю, що ринки, економіка і люди в цілому придивляться до того, які будуть перші призначення, перші політичні, економічні рішення нової команди, хто буде в цій команді», – вказав заступник голови Ради НБУ.

Нагадаємо, станом на на 22 квітня офіційний курс встановлено на рівні 26,85 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 30,21 гривні (на 19 квітня – 30,19 гривні).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: