Польща має намір скасувати роумінг для українців

630_360_1497534253-6364

Польща збирається запропонувати скасування роумінгу для громадян країн Східного партнерства (СП).

Про це в інтерв’ю PAP сказав заступник глави МЗС Польщі зі східних питань Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

«З одного боку йдеться про зближення правових систем країн-партнерів до європейських систем, про моніторинг їх поступу у втіленні європейського доробку. Друга пропозиція Польщі - це ставка на галузеву співпрацю», - заявив Пшидач.

Він додав: якщо країни СП не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це може бути зроблено, принаймні в окремих секторах.

Прикладом таких дій він назвав, зокрема, скасування оплати за дзвінки в роумінгу, що відчули б на собі прості люди, зокрема українці, які проживають в Польщі. Іншим прикладом він назвав інвестиції в інфраструктурні проекти, що фізично зблизило б країни Партнерства до ЄС.

Пшидач зазначив, що можна було б також встановити ротаційне головування в рамках Східного партнерства, що збільшило б рівень відповідальності цих країн за подальший розвиток цієї ініціативи. Крім того, йдеться про дозвіл участі країн Партнерства в окремих форумах ЄС.

Зазначимо, Східне партнерство ініційоване у 2009 році Польщею та Швецією і має на меті зближення шести пострадянських країн (України, Грузії, Молдови, Азербайджану, Білорусі та Вірменії) до ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: