У приватних клініках щеплення можна буде зробити безкоштовно

IMG_9862-1-696x464
Фото з архіву.

На початку літа приватні медзаклади, лікарі-ФОП, які уклали договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), отримають вакцини за національним Календарем щеплень, закуплені за кошти держбюджету.

Окремі вакцини стануть доступні і в приватних пологових будинках. 

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

На початку літа у приватних медичних закладах та пологових будинках з’являться вакцини, закуплені за державний кошт, а отже, безоплатні для всіх пацієнтів.

Тепер розподіл закуплених державою вакцин буде відбуватися за принципом «за дитиною», а не «за закладом», як це було досі.

Щоби безоплатно вакцинуватися за національним Календарем щеплень у приватній клініці чи у лікаря-ФОП, дитина або дорослий мають підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. Це можна зробити тільки в тих приватних закладах, що уклали договір з Національною службою здоров’я України.

У приватних пологових будинках та неонатологічних цетрах також будуть доступні для новонароджених дітей вакцини БЦЖ та для профілактики гепатиту В. Для отримання цих вакцин в зазначених закладах декларація з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами не потрібна.

У яких приватних медзакладах можна буде безоплатно вакцинуватися:

приватних клініках, що уклали договір з Національною службою здоров’я України;

сімейних лікарів, терапевтів або педіатрів, які мають власну практику (лікарі-ФОП) та співпрацюють з НСЗУ;

приватних пологових будинках та неонатологічних центрах.

У кінці березня 2019 року МОЗ усунув ще один бар'єр для сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів, які мають власну практику. Лікарі первинної ланки, які надають медичну допомогу як фізичні особи підприємці, можуть проводити вакцинацію. Так само змінились вимоги до місць проведення щеплень: вони відповідають сучасним нормам і не містять зайвих обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: