Росія хоче легітимізувати окупацію Донбасу рішенням про паспорти, — Порошенко

2322181

Указом про про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих територій Донецької і Луганської областей Росія хоче легітимізувати окупацію Донбасу.

Про це заявив президент Петро Порошенко.

«Незаконна видача паспортів РФ за так званим південноосетинським і придністровським сценарієм — це спроба виправдати і легітимізувати військову присутність Росії на окупованій території Донбасу», — заявив він.

Також він заявив, що таке рішення уповільнює мирний процес на Донбасі.

«Указ Президента РФ — це чергове безпрецедентне втручання РФ у внутрішні справи незалежної держави, брутальне порушення суверенітету України та повне попрання своїх зобов’язань у рамках Мінських домовленостей. В такий спосіб Кремль свідомо та цинічно порушує міжнародне гуманітарне право, що забороняє окупаційній владі змінювати громадянство жителів окупованих територій», — наголосив Порошенко.

Крім того, Порошенко закликав розширити міжнародні санкціїпроти РФ через видачу паспортів на Донбасі.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької і Луганської областей.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав мешканців самоназваних «ДНР» та «ЛНР» не отримувати російські паспорти та назвав крок Росії новим «паспортним» етапом окупації Донбасу.

Україна звернулася до Радбезу ООН через указ про російські паспорти для жителів окупованого Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: