Супрун анонсувала зміни в сфері вакцинації дорослих

image (13)

Мін'юст повинен розглянути зміни до наказів для розширення вакцинації для дорослих, заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зокрема, мова йде про вакцинацію дорослих від кору, пише Громадське.

За словами Супрун, наказ повинні затвердити через два тижні. Зміни передбачають доступ до вакцин навіть для тих дорослих, які не є контактними особами і не перебувають в групі ризику.

«Минулого тижня і зараз ми бачимо тенденцію, що багато дорослих людей хворіють на кір. Ми переживаємо, що ті вакцини, які купувалися 10-20 років тому, можливо, не були такими якісними, або не дотримувалися "холодного ланцюга", тому я закликаю дорослих, щоб вони зробили аналізи на антитіла до кору або поспілкувалися зі своїми лікарями про те, чи варто ревакцинуватися», - зазначила Супрун.

Раніше повідомлялося, що за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна посіла перше місце серед країн Європейського регіону за кількістю хворих на кір за результатами 2018 року.

Сумарна кількість хворих на кір в Україні вище, ніж в інших країнах Європейського регіону разом узятих.

Дітям в Україні роблять щеплення від кору безкоштовно. Дорослі, які не перебувають в групах ризику, можуть зробити її за певну плату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: