У КМІС прокоментували опитування, в якому СБУ побачила сепаратизм

38_main

Опитування, в якому, на думку СБУ, містяться ознаки сепаратизму, проводив Київський міжнародний інститут соціології з метою виявлення проявів сепаратизму серед населення західних областей України.

Про це в Facebook повідомив директор КМІС Володимир Паніотто, передає ЛІГА.net.

Він підтвердив, що опитування проводилося на замовлення Дзеркала тижня.

Паніотто зазначив, що подібне дослідження для того ж видання проводилося в 2014 році. Про його результати Дзеркало тижня опублікувало тоді статтю.

«Метою опитування було, навпаки, виявити прояви сепаратизму, якщо вони є, у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях», – сказано в повідомленні.

Паніотто стверджує, що КМІС нічого не розміщував в інтернеті. За його словами, анкету сфотографував і опублікував «хтось із респондентів».

Директор КМІС зазначив, що українські соціологи регулярно проводять заміри рівня підтримки сепаратизму або автономії окремих регіонів України. Він привів у приклад дослідження групи Рейтинг за 2012 і 2014 рр, Центру Разумкова - за 2015 р

У першій половині 2000-их років такі соцопитування регулярно проводилися у Львові, стверджує Паніотто.

«Якщо хтось знає спосіб, як досліджувати поширеність сепаратистських настроїв населення без такого роду питань, напишіть будь ласка, ми з задоволенням перейдемо на цю методику», - підсумував директор КМІС.

Як повідомлялося раніше, СБУ перевіряє поширений в мережі опитування, в якому йдеться про «перспективи регіону», наприклад, в якості «окремого незалежної держави» або «приєднання до іншої країни».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: