Які свята відзначають 24 квітня (іменини, народні прикмети) 

Business concept, working in office

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 24 квітня в Україні і світі.

Свята та події 24 квітня

Міжнародний день секретаря відзначають щорічно в середу останнього повного тижня квітня. Офіційно це свято називається Днем професійних адміністративних працівників. Вперше його почали відзначати американці — ще в 1952 році. Відомо, що професійний день секретарів придумав журналіст з Нью-Йорка Гаррі Клемфусс, який вирішив виділити окреме свято для представників цієї професії в рамках проведення Тижня професійних адміністративних працівників США. Пізніше традиції святкування перебралися через океан.

Поступово контингент людей, які відзначають це свято, розширився. У наші дні цей день вважають «своїм» всі офісні працівники: помічники керівників, офіс-менеджери, секретарі-референти, асистенти і спіч-райтери. Всі ці люди об'єднані однією професією, яка входить в число самих затребуваних у світі.

Крім Міжнародного дня секретаря, у багатьох країнах відзначаються також національні свята, присвячені професії секретаря.

24 квітня за ініціативою Всесвітньої федерації демократичної молоді відзначається Міжнародний день солідарності молоді. Це свято з'явилося в міжнародному календарі в 1957 році для звернення уваги ЗМІ та державних органів влади до проблем молодого покоління.

Сьогодні заходи, присвячені цій події, об'єднують різні громадські молодіжні організації, профільні міністерства, муніципалітети та просто активних молодих людей, які прагнуть жити в здоровому і свідомому суспільстві.

Цей день націлений на створення сприятливих умов для самореалізації молодого покоління. Це стосується як матеріальної, так і духовної сторони життя молоді. Крім того, в рамках проведення заходів на честь цього свята зазвичай згадують про необхідність дотримуватися прав молоді, сприяти поліпшенню якості життя молодих сімей, створювати спеціальні програми для підвищення житлових умов молоді та її професійного становлення. Саме на молоде покоління завжди покладаються найбільші надії щодо розвитку технічного та інтелектуального потенціалу.

Іменини 24 квітня

Цього дня іменини святкують: Іван, Микола, Петро, Прохор, Юхим, Харитон, Яків

Народні прикмети

Цього дня шанують Антипа Пергамського – єпископа Пергамської церкви.

Антипа Пергамський, відомий учень апостола Івана Богослова, згодом став єпископом Церкви в Пергамі. Одного разу імператор Нерон видав наказ, згідно з яким всі ті, хто не хотів приносити богам жертви, повинні бути вигнані з країни або страчені - у той час в Римі було поширене ідолопоклонство. Антип не погодився виконати ці умови, за що був схоплений і приведений в Храм Артеміди, де його спалили живцем на жертовнику.

Антипа вважали покровителем і цілителем, який здатний був позбавити людину від зубного болю і деяких інших недуг. Якщо у людини болів зуб, то вважалося, що в день 24 квітня можна просто прикласти до хворого місця срібну монетку, а потім вийняти її і зробити отвір, підвісивши потім до ікони святого Антипія. Зуби, за повір'ям, повинні перестати хворіти дуже швидко. Святий Антипа називається в народі ще й Водогін, бо триває повінь.

Казали, що на Антипа води відкриваються. Простіше кажучи, потекли струмки - сніг до цього часу вже всюди починав танути. Для того, щоб Антип води розпустив, проводили велику кількість обрядів, адже саме це було знаком хорошого урожаю та сприятливого літа. До того ж, водорозлив 24 квітня обіцяв, що селяни встигнуть запастися насінням на зиму.

Зазвичай ворожили в цей день на погоду і врожай. Роботи з посіву та посадки не проводили, оскільки вважали цей час несприятливим - насіння і розсада можуть загинути. Частково це пояснювалося тим, що погода 24 квітня була дуже нестійкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: