Борг російському бізнесмену Чуркіну за автобуси до Євро 2012 уже віддали, - депутат ЛМР

IMG_9059

Депутат Львівської міської ради Маркіян Лопачак вимагає від правоохоронців втрутитися у ситуацію, яка склалася навколо Львівського автобусного заводу. Відповідне звернення депутат озвучив під час сесії ЛМР, передає кореспондент Дивись.info.

За словами депутата, є підстави вважати, що виплата 20 млн. грн, що їх «АТП-1» заборгував фірмі, наближеній до російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, і яку заблокували депутати ЛМР, таки відбулася.

«Нам стало відомо, що упродовж травня-червня 2018 року у різних судових процесах було замінено стягувача у виконавчому провадженні ЛКП «АТП-1» з боку ТзОВ «Оптимум-фактор». Станом на сьогодні ТзОВ «Оптимум-фактор» замінено на ТзОВ «Фінансова компанія Амадеус», а виконавче провадження до АТП-1 завершено. Тому станом на сьогодні є всі підстави вважати, що за одноосібним рішенням керівника АТП-1 були здійснені платежі у розмірі близько 20 млн грн бюджетних коштів на користь іншої приватної компанії, яка діє в інтересах одіозного російського олігарха Ігоря Чуркіна. Та за попередньою змовою посадовців Львівської міської ради була організована схема виведення коштів із міського бюджету», – заявив депутат.

Як йдеться на сайті YouControl, АТП-1 дійсно має три виконавчих провадження щодо стягнення коштів, де виступає боржником щодо ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "АМАДЕУС". Усі провадження мають статус "завершено".

Територія ЛАЗу

Він додав, що сама територія ЛАЗу може не повернутися у комунальну власність. перебуває під загрозою приватизації.

«Дані з єдиного реєстру прав на нерухоме майно свідчать, що  відбулася первинна реєстрація права власності на будівлі та цехи ЛАЗу на вул. Стрийській, 45, загальною площею понад 57 тис. кв м. Нерухоме майно на десятки тисяч квадратних метрів було без будь-яких обтяжень було зареєстроване за ЗАТ «Завод комунального транспорту». Фактично зараз ці об’єкти нерухомості можуть бути відчужені у будь-який момент з метою подальшого унеможливлення повернення у комунальну власність», – заявив депутат.

На його думку, це свідчить про скоординовані дії керівництва ЛМР та колишнього власника  ЛАЗу Ігоря Чуркіна з метою неправомірної приватизації землі на вул. Стрийській,45 та об’єктів нерухомого майна на ній.

Також Маркіян Лопачак звернувся до прокурора Львівщини Юрія Квятківського з проханням відреагувати на цю ситуацію і провести розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: