Львів’яни заплатять за підведення комунікацій до ділянки для фірми, де працював заступник Садового

IMG_9030

Депутати Львівської міської ради погодили надання ЛКП «Львівсвітло» земельної ділянки площею 0,25 га на вул. Північній у промисловій зоні «Сигнівка» для встановлення трансформаторної підстанції.

Земельна ділянка межує з іншою ділянкою, площею 15 га, яку у лютому на аукціоні придбало за 85,5 млн. грн ТзОВ «Дунапак Пекеджінг Ленд» під власне виробництво. На цій ділянці компанія планує здійснювати виробництво і створити 300 нових робочих місць. Втім, з компанією – засновницею цієї структури свого часу був пов’язаний теперішній заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків. Зокрема він працював комерційним та виконавчим директором у ТзОВ «Дунапак-Україна».

Ухвалою передбачено, що комунікації до ділянки будуть підведені коштом міста.

Такий підхід викликав запитання у частини депутатів.

«Ми хочемо за міські кошти провести туди комунікації. Чому перед тим, як продавати цю ділянку не провели туди комунікації, тоді б ділянка коштувала дорожче і за проведення комунікацій заплатив би інвестор», – обурився депутат Андрій Карбовник.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що місто має ще й подякувати компанії, яка придбала ділянку за «космічну суму» – 85,5 млн грн.

«Інвестор пішов сюди, до Львова. І тут є велика заслуга Геннадія Васьківа, який раніше працював у компанії «Дунапак». Він надав імпульс, привів його до нас. Якщо ми не проведемо комунікації, тоді ті кошти, за які вони купили ділянку, доведеться повернути і вибачитися. У цілому світі, коли йде продаж за такою ціною, земля продається вже з підведеними комунікаціями. Це такі ринкові умови у світі», – заявив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: