Сьогодні у Львові відбулася акція «Стоп наркотик»

DSC_4694
Фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, у «чистий четвер» у Львові відбулася масштабна акція «Стоп наркотик».

У ЛМР повідомляють, що активісти, разом з комунальними службами міста, представниками громадських організацій провели акцію з очистки міста від написів та листівок на фасадах будинків, дорожніх знаках, дошках оголошень, МАФах, що рекламують продаж наркотичних речовин. Ініціатива спрямована на протидію наркообігу у місті Львові. Долучитися до акції заохочують усіх небайдужих.

За інформацією представників громадських активістів, які проводили акцію «Стоп наркотики», з 2017 р у Львові почали активно з’являтися написи з відкритою рекламою сайтів, на яких можна придбати наркотики. Абсурдно й те, що придбати їх дуже просто, тому покупцями можуть стати навіть школярі.

«В останні роки Україну охопила хвиля безконтактного розповсюдження наркотичних речовин, що дає можливість придбати будь-який наркотик за лічені хвилини. У кожному районі Львова ми почали помічати дивні надписи на будівлях, огорожах, дорожніх знаках, вивісках магазинів. Перше, що спадає на думку громадян, — звичайне графіті, розвага хуліганів. Проте, це не так. Ці «графіті» — це реклама телеграм-каналів, де можна придбати «закладку», а «хулігани» — це наркоросповсюджувачі («кладмени» та продавці наркотиків), які отруюють розум та тіло молоді, роблячи їх залежними.

Як до підлітка потрапляє наркотик? Для цього не потрібно багато зусиль, досить мати смартфон, телеграм та гроші. Знаходячи телеграм-канал (реклама якого може бути і на вашому будинку), підліток пише наркорозповсюджувачу, пересилає гроші на рахунок (карточку), отримує локацію (фото, адресу розміщення «закладки») і вирушає в пошуках «замовлення».

Також по нашому місту їздять автомобілі та просто з вікон викидають листівки з наркорекламою", — розповідають активісти та організатори акції.

Додамо, що у січні 2019 року у Львові також стартував проект Drug Hunters Lviv. — це новий напрямок по боротьбі з безконтактним розповсюдженням наркотичних речовин. Громадські активісти, поліція та небайдужі громадяни фіксують підозрілих осіб, які здійснюють або шукають «клади» та повідомлять адміністраторів оперативного чату @DrugHuntersLviv в Telegram. Таким чином спільними зусиллями «закладчиків» чи «кладошукачів» виявляють та затримують майже щоденно.

Відтак, під час акції «Стоп наркотик» було зафарбовано рекламу наркотичних речовин на фасадах будинків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: