Парубій повідомив, коли підпише мовний закон

76e53c4f5b3e7781e21b9264bf2ff8d1

Закон про державну мову № 5670-д буде підписаний спікером ВРУ 14 травня.

Про це заявив глава Верховної Ради Андрій Парубій під час ранкового засідання в п'ятницю, передає Еспресо.TV

"На наступному пленарному засіданні невідкладно ми розглянемо всі ці постанови, невідкладно я підпишу закон про мову, невідкладно - і про це є повна домовленість - президент Петро Порошенко підпише закон", - повідомив Парубій.

Також він пояснив, чому не зробить цього раніше.

"Надійшло вже 4 постанови про скасування закону про українську мову, і хочу теж повідомити, що дається регламентом Верховної Ради України дві доби на внесення подібних постанов. Суть полягає в тому, що скасування цих постанов не складає для Верховної Ради ніяких труднощів, але якщо ми їх скасуємо швидше, ніж через дві доби, і закон буде підписаний швидше, ніж через дві доби, це може поставити під сумнів легітимність закону ", - додав Парубій.

Глава ВР також застеріг від порушення регламентних норм, адже це надасть можливість депутатам звернутися до Конституційного суду і оскаржити легітимність закону про мову.

"Але ми не повинні дати жодного шансу, щоб в Конституційному суді був шанс для того, щоб поставити під сумнів закон про українську мову", - додав спікер парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: