Супрун розповіла, чи готова працювати в новому уряді

IMG_9828

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розраховує на підтримку медичної реформи новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Про це вона заявила в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Коли відбуваються вибори, то дуже часто лунають висловлювання, які, можливо, не віддзеркалюють ті речі, що відбудуться потім. Після виборів від команди Зеленського ми почули, що є підтримка реформ, що вони би хотіли подивитися, як вони відбуваються, можливо, дати якісь поради. Ми готові презентувати зміни, але наполягаємо на тому, що вони вже розпочаті і незворотні», - наголосила Супрун.

Вона нагадала, що другий етап медичної реформи розпочнеться влітку поточного року, а третій, останній, щодо зміни фінансування, - стартує у 2020 році.

Супрун наголосила, що МОЗ дослухається до лікарів і пацієнтів, до експертів і пацієнтських організацій, але критика, яка лунає в тому числі і з боку представника команди Зеленського Євгена Комаровського, має бути конструктивною.

За словами в.о.міністра, найбільше нарікань стосується тих сфер, де не відбулися реформи. «Реформа охорони здоров'я, фінансування, відбулася лише на рівні первинної ланки, де люди задоволені, мають своїх сімейних лікарів, які стали заробляти більше і теж задоволені. Де є нарікання - це там, де ще не відбулися реформи. На рівні спеціалістів поліклінік, діагностичних центрів, у лікарнях. Але й там ми змогли допомогти, щоб було більше ліків», - сказала Супрун.

Вона висловила переконання, що після того як з наступного року у лікарнях запрацюють зміни у фінансуванні, буде ще більше задоволених

Відповідаючи на запитання, чи готова вона працювати в новому уряді, який буде сформований після парламентських виборів 2019 року, Супрун зазначила: «Залежно від того, хто буде в уряді. Бо якщо в уряді будуть люди, які блокуватимуть зміни, які ми впроваджуємо, то як можна працювати з людьми, які мають протилежні ідеї?»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: