Туристи протягом п’яти днів зможуть пішки пройти польсько-український кордон на Закарпатті

24

Протягом п’яти днів, з 1 по 5 травня, можна буде перетнути польсько-український кордон в Тарниці пішки або на велосипеді. Це буде справжнє задоволення для туристів.

Про це інформує Польща сьогодні.

«У нас десятки дзвінків з цього питання. Туристи дзвонять навіть з областей біля моря і хочуть приїхати до нас спеціально, щоб перетнути кордон в цьому місці. Інтерес величезний. Як тільки рішення з цього питання буде ухвалено, ми опублікуємо інформацію на нашому веб-сайті», – повідомляє генерал-майор прикордонної служби Ельжбета Пікор, прес-секретар прикордонного Бещадського підрозділу.

Офіційне рішення про запуск можливості тимчасового переходу через кордон в Бещадах, недалеко від Тарниці, має бути прийнято і оголошено найближчим часом.

Перша інформація про цю ініціативу з’явилася півтора тижні тому на сайті Закарпатської ОДА.

Пункт тимчасового переходу і їзди на велосипеді буде організований на дорозі між селами Волосате (Польща) і Любна (Україна). Державний кордон тут розділяє Бещадський національний парк (з польської сторони) і Ужанський національний парк (з української сторони).

Тимчасова стійка реєстрації буде працювати з 1 по 5 травня, з 9:00 до 18:00. Полякам потрібен тільки паспорт для перетину кордону. Українці зможуть перетинати кордон у відповідності до вимог правил Шенгенської зони. Найпростіший спосіб – з біометричним паспортом. Це туристичний перехід, але слід пам’ятати, що перетин кордону також має здійснюватися відповідно до митних правил.

Немає зобов’язань повертатися до Польщі через той же пункт перетину і в той же день. Ви можете повернутися в інший день або використовувати інший прохід.

Приводом для організації тимчасового в’їзду є 15-та річниця вступу Польщі до Європейського Союзу. Закарпатська обласна державна адміністрація повідомляє, що це ініціатива польських політиків, спікера сейму, бренду Kuchciński і міністра інвестицій і розвитку Єжи Квецінского.

Це місце довгий час вважалося найбільш перспективним пунктом для функціонування повноцінного контрольно-пропускного пункту, який повинен стати першим на українсько-польському кордоні в Закарпатській області.

Мета заходу – вивчити потенційний потік туристів між двома прикордонними регіонами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: