Росія прагне легітимізувати окупацію Донбасу, - Україна в ОБСЄ

630_360_1541699506-173

Росія видає свої паспорти мешканцям тимчасово окупованого Донбасу, аби легалізувати свою військову присутність на цих територіях.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, передає Укрінформ.

"Цей указ є грубим порушенням принципів суверенітету, територіальної цілісності та політичної єдності України, а також потужним ударом по Мінських домовленостях. Ми рішуче засуджуємо цей акт Кремля, який у юридичному плані є недійсним та нікчемним, а також не змінить приналежність до українського громадянства жителів окупованих районів Донбасу. Очевидно, що Російська Федерація вдалася до незаконної видачі російських паспортів з метою виправдати та легітимізувати свою військову присутність на окупованих частинах Донбасу", - заявив він.

За його словами, країни-учасниці ОБСЄ добре обізнані з тим, як Росія намагається заперечувати очевидні факти для приховання свого військового вторгнення на Донбас.

"Але зараз, з цією так званою "паспортизацією", вона намагається створити правову основу для відкритого застосування збройних сил РФ проти України", - наголосив Прокопчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: