Завершили зйомки фільму «Чорний ворон» за романом Шкляра

630_360_1556809749-248

Зйомки повнометражного фільму «Чорний ворон» за мотивами бестселера Василя Шкляра завершила «ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Прем’єра історичної драми про боротьбу козаків Холодноярської республіки з більшовиками відбудеться у кінотеатрах України вже цього року. Кінопроект із робочою назвою “Залишенець. Чорний ворон” став одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, отримавши державну фінансову підтримку 5 млн 88 тис. 300 грн», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, зйомки картини тривали з жовтня 2018 року. Основними місцями подій були територія Холодного Яру та Мотронинського монастиря на Черкащині, який на екрані відтворювали у Києво-Печерському заповіднику, оскільки сам монастир після реставрації не зберіг історичного вигляду. Творча група також вирушала в експедиції Україною, зокрема до мисливського палацу графа Шувалова (Тальне), історико-етнографічного заповідника «Переяслав», масові сцени знімали у селі Поташ.

За словами Василя Шкляра, не всі герої його книги з’являться у фільмі.

«Але найголовніше, що у стрічці лишився холодноярський дух, нескореність та прагнення боротися заради ідеї, яка була написана на чорному бойовому прапорі повстанців: “Воля або смерть”», - поділився враженнями автор роману, який в останній знімальний день завітав на майданчик.

Події у стрічці розповідають історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон - учасника повстанського руху часів Холодноярської республіки, який веде запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців.

Головні ролі у фільмі виконали Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Азіз Абдурашидов, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Аліна Коваленко, Олексій Тритенко, Данило Мірешкін.

Режисер фільму - Тарас Ткаченко, сценарист – Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов, художник по костюмах – Марія Квітка, художник по гриму – Лариса Сапанович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер – Олександр Ткаченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: