Помер 2-річний хлопчик зі Львівщини, що впав у каструлю з окропом

726779B3-BBFF-4498-A34E-58CD32A4C47A

У п’ятницю, 3 травня, в реанімації 8-ї міської клінічної лікарні помер дворічний Іванко з с. Сусідовичі Старосамбірського району, який упав у каструлю з окропом.

Про це повідомляє Zaxid.net

«Нема більше мого Іванка. О 2.45 він помер», - зателефонувала вночі мати хлопчика Іванна.

Напередодні, 2 травня, завідувач опікого центру Василь Савчин сказав, що стан дитини критичний.
«Температури при таких опіках нема, лейкоцитів практично нема, організм дитини не бореться, стан критичний», - повідомив Василь Савчин.

Хлопчика хотіли відправити на лікування у Бостон, у клініку «Шрайнерс госпіталь», де працює професор Гарвардської медичної школи Геннадій Фузайлов. У цій клініці рятують дітей з опіками зі всього світу. Там з 2005 року врятували понад 60 дітей з України, які обпекли 70-80% тіла.

«30 квітня нам сказали готували документи, аби їхати на лікування до США. Раніше паспортів, віз у нас не було. Але вранці, 1 травня, лікар сказав, що стан Іванка різко погіршився і він просто не перенесе перельоту», - повідомила мати хлопчика Іванна.

На 5-8 день після опіків, за словами лікарів, організм починає відторгувати обпечену шкіру і тоді дуже багато токсинів всмоктується в кров. Це дуже важкий період, особливо для такої маленької дитини.Геннадій Фузайлов підтвердив , що бостонська клініка готова була взяти дворічного Іванка на безкоштовне лікування.

«В Україні у дитини було не більше 5% шансу вижити. Я бачив фото опіків хлопчика, львівські лікарі прислали мені їх. І в США не всіх дітей з такими опіками вдається врятувати, хоч тут можливості значно більші, ніж в Україні. Якби хлопчик потрапив до нас у перші дні після опіків, то шанс для порятунку склав би 25, ну, може, 30%», - сказав Геннадій Фузайлов.

Нагадаємо, трагедія сталася 23 квітня у с. Сусідовичі Старосамбірського району. Мати нагріла 40-літрову каструлю води, щоб попрати дітям одяг і поставила надворі, аби трохи охолола. Відволіклася ненадовго, а дворічний Іванко, що бігав неподалік, впав у каструлю з окропом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: