Ще один експеримент з армією закінчиться крахом для нашої країни, – Степан Полторак

IMG_0105

Міністр оборони Степан Полторак впевнений, що сучасна українська армія здатна захистити державу і її народ.

Про це Степан Полторак сказав під час свого візиту до Львова, під час якого він побував на підприємства Укроборонпрому.

«2014 року Російська Федерація розпочала агресію проти України, розпочала війну. Починаючи з 2014 року, всі цивільні люди, волонтери, ті, хто працював на підприємствах, ті, хто прийняв рішення і пішов добровольцем, стали одним цілим. Стали армією, яка зупинила агресора там, де він зараз знаходиться, стримує його і не дає можливість просуватися далі. Це армія, яка пройшла дуже важкий шлях – від відсутності одягу до сучасних засобів розвідки, сучасних ракет, літаків, нової системи харчування, забезпечення житлом. Це армія героїв, яка виховує сьогодні кожного українця. Це армія, яка точно вже непереможна», – сказав Степан Полторак.

Він зазначив, що дуже хотів би, щоб в нашій історії жодні політичні сили не проводили експерименти з армією.

«Тому що ще один експеримент з армією закінчиться крахом для нашої країни. Я переконаний у тому, що Збройні Сили України здатні захистити наш народ, територіальну цілісність, і перспектива розвитку дозволяє нам відчувати безпеку. Я хотів би сказати, що виходячи з того, що ми маємо, можна зробити висновок – ми йдемо правильним шляхом. Фінансовий ресурс дає можливість вкладати гроші у нові розробки, створювати нову зброю, підвищувати грошове утримання, створювати соціальні умови, щоби в армію йшли служити люди і відчували себе захищеними. Над цим ми сьогодні працюємо», – наголосив міністр оборони.

Він додав, що після Львова відвідає підприємства Укроборонпрому в Одесі.

«Потрібно планувати нашу подальшу роботу, що необхідно зробити, щоби підвищити рівень бойових спроможностей Збройних Сил України. Ми над цим працюємо, незважаючи на турбулентність, яка, на жаль, ще існує. Але я сподіваюся, що вона скоро завершиться», – сказав Степан Полторак.

Серед актуальних проблем, які сьогодні на підприємствах Укроборонпрому, він назвав брак висококваліфікованих кадрів.

«Техніка, яка виробляється  і на цьому заводі, і на інших підприємствах, потребує дуже серйозних і потужних кадрів. Ці питання ми обговорили. Обговорили і те, що залежить від Міністерства оборони, а що від підприємства. Після повернення у Київ мною буде прийнято низку рішень, які прискорять і покращать нашу співпрацю», – резюмував міністр.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: