Військова прокуратура відкрила провадження за фактом отруєння нацгвардійців на Львівщині

3c4b32f6-216b-46e5-83d4-1a4d9556a10e

Військова прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом масового харчового отруєння бійців Національної гвардії.

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону, передає УНН.

«За фактом отруєння відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 ККУ (Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це заподіяло істотну шкоду). Винним загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років»,- повідомили у військовій прокуратурі.

Нагадаємо, 29 квітня нацгвардійці почали звертатись зі скаргами на розлад травлення до медпункту військової частини.

“Тоді до військового госпіталю у райцентр Золочів для забезпечення своєчасного і повноцінного лікування було відправлено 27 осіб. Наступного дня для локалізації можливої інфекції в госпіталь було відправлено ще 30 військовослужбовців”, - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що напередодні усі хворі перебували на службі з охорони громадського порядку у Львові. До деяких із них приїжджали родичі.

Повідомляється, що усі продукти харчування, що надходять на забезпечення військової частини, проходять вхідний контроль та їх якість підтверджується супровідними документами.

У військовій їдальні харчується понад 300 чоловік, тому говорити про те, що військовослужбовці спожили неякісні продукти харчування у їдальні, немає підстав.

Відразу в їдальні військової частини були відібрані проби харчових продуктів, готової їжі, змиви та інше. Результати будуть відомі найближчим часом.

Усім військовослужбовцям, у яких виявили ознаки розладу травлення, надали всю необхідну медичну допомогу. Наразі їх стан здоров`я задовільний.

Як повідомляє "Укрінформ", речниця військової прокуратури Львівського гарнізону Юлія Галущак сказала, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 - недбале ставлення до військової служби. Розслідування триває.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: