Авіакатастрофа у «Шереметьєво»: загинула 41 людина (фото)

plane4_700

Із 78 осіб, які перебували на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку у московському аеропорту «Шереметьєво», загинула 41 людина, включно з одним членом екіпажу.

Про це повідомляє УП.

«Загинула 41 особа», – сказала представник Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Марковська журналістам.

Зазначається, що аварійно-рятувальні роботи на місці катастрофи в «Шереметьєво» завершені.

«На даний момент завершені аварійно-рятувальні роботи. Служби аеропорту почали проводити заходи по буксируванню повітряного судна і ліквідації наслідків події», – повідомили в прес-службі аеропорту.

Основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, який загорівся під час посадки в «Шереметьєво», стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

«За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів літака і вони загинули у вогні», – сказав співрозмовник видання.

Водночас офіційний представник «Аерофлоту» Максим Фетисов заявив, що пасажирів аварійного Superjet евакуювали майже в 1,5 рази швидше, ніж потрібно за нормативами.

«Евакуація пасажирів аварійного SSJ-100 зайняла 55 секунд при нормативі 90 секунд», – сказав Фетисов в ефірі телеканалу «Россия 24».

Нагадаємо, у неділю пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, загорівся при аварійній посадці в аеропорту Шереметьєво в Москві.

Раніше в СК РФ повідомили,що вижило 37 осіб

За фактом аварійної посадки і загоряння літака порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ («Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: