Три бригади ЗСУ отримали нові почесні найменування

1517569848-7539

Президент на Донбасі присвоїв чергові почесні найменування військовим частинам.

Про це інформує armyfm.com.ua.

26-та окрема артилерійська бригада імені генерала-хорунжого Романа Дашкевича.

Роман Іванович Дашкевич — галицький український політичний та військовий діяч, полковник армії УНР. З осені 1917 року у Галицько-Буковинському Комітеті спільно з Євгеном Коновальцем, Іваном Чмолою, Федором Черником та іншими розгорнув активну діяльність по створенню Галицько-буковинського куреня січових стрільців у Києві. Січень-грудень 1919 року — командир гарматної бригади Січових Стрільців Дієвої армії УНР, яка брала участь у всіх бойових операціях Армії УНР цього періоду. Романа Дашкевича вважають батьком української артилерії.

57-ма окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Кость Гордійович Гордієнко — кошовий отаман Запорозької Січі, видатний військовий та політичний діяч, який попри особисту неприязнь до Івана Мазепи підтримав останнього в боротьбі з Петром I. Створив та очолив Кам'янську Січ. До 1728 року очолював Олешківську Січ.

58-ма окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського.

Іван Виговський — український військовий, політичний та державний діяч. Гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави у Наддніпрянській Україні (1657-1659), Великий князь Руський (1658—1659). Під час козацько-московської війни 1658-1659 вщент розбив московитів у битві під Конотопом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: