У Городку виявила неефективне використання коштів відділом освіти

1501594253_20151130135121

У відділі освіти Городоцької РДА виявлено неефективне використання коштів на суму понад 13 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Західному офісі Держаудитслужби.

Під час фінансового аудиту виконання бюджетної програми «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами (в тому числі школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами» за 2016-2018 рр. виявили неефективне використання понад 13 млн грн бюджетних коштів, втрати 99,5 тис.грн та нецільове використання 32,2 тис. гривень.

Аудитори встановили, що економічна служба відділу освіти не проводила детального аналізу фактичних витрат на утримання малокомплектних загальноосвітніх навчальних закладів, не надавала пропозицій для їх оптимізації. Як наслідок, неефективно використано понад 7,7 млн грн.

Наприклад, упродовж цілого року утримувались посади гардеробників, які доцільно вводити лише на осінньо-зимовий період. Таким чином, неефективно використано у літні та міжсезонні періоди 2016-2018 років 326,3 тис. гривень.

За умови встановлення охоронної сигналізації у загальноосвітніх школах району на оплату послуг з охорони приміщень Управлінню поліції охорони у Львівській області у 2016-2018 рр. відділ освіти витратив би 621,7 тис.грн. На оплату праці сторожів у той же час витрачено майже 2,2 млн гривень. За розрахунками аудиторів, враховуючи вартість обладнання шкільних приміщень технічними засобами охоронного призначення, неефективно витрачено на охорону шкіл понад 1,5 млн грн.

Неефективно витрачено 502,4 тис. грн на утримання котелень для опалення корпусів Бучалівської ЗОШ І-ІІ ст. та Городоцького НВК №2 «ЗОШ І ст. – гімназія».

З місцевого бюджету та за рахунок освітньої субвенції витрачено майже 5 млн грн на утримання 309 учнів з інших адміністративно-територіальних населених пунктів області.

Крім того, відділом освіти зайво сплачено єдиного соціального внеску та виплачено зарплати на 99,54 тис. грн, а також у 2016 році 32,2 тис. грн з освітньої субвенції витрачено на оплату комунальних послуг, спожитих одним із НВК.

Про результати аудиту проінформовано Городоцьку РДА та Городоцьку місцеву прокуратуру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: