У Зеленського пропонують зобов'язати всіх українців декларувати свої доходи

thumb (10)

Данило Гетманцев пропонує зробити виняток лише для тих, хто отримує доходи від держави, наприклад, для пенсіонерів.

Експерт команди Зеленського з економіки, фінансів та оподаткування Данило Гетманцев запропонував ввести обов'язкове декларування доходів для всіх українців. Про це повідомив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

«Наступний пункт наших пропозицій - загальне декларування доходів. Воно не буде стосуватися тільки тих, хто отримує доходи від держави. Скажімо, пенсіонерів. Загальне декларування - це та фішка, яка дозволить нам підходити по-європейськи до питання. Не тільки вимагати від держави, але і від себе. Підходити до фінансів по-європейськи, рахувати свої гроші. Ось ви знаєте, скільки ви в цьому місяці заплатили державі? Зазвичай людям важко дати відповідь на це питання, ви не відчуваєте, "почому" вам варто держава», - зазначив Гетманцев.

Крім цього, в команді Зеленського розмірковують над введенням податкової амністії в Україні, а як приклад наводять досвід Аргентини, президент якої в 2016 році провів амністію капіталу, а також закликав повернути гроші в країну.

«І це дозволило вивести на світ Божий 117 мільярдів доларів, не тільки в грошах, але і в інших активах. Адже амністувати потрібно не тільки капітал, але і, скажімо, нерухомість, яка є в Україні і за кордоном, інші цінності», - розповів експерт.

Правда, на думку Гетманцева, така амністія не торкнеться чиновників, де присутній питання корупції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: