В Україні вперше відзначають День піхоти

xnW2V88rbYig5sTieH4x.w695
Фото з відкритих джерел.

Сьогодні, 6 травня, в Україні вперше відзначають День піхоти. Свято

встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року, щоб вшанувати мужність та героїзм воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ.

Про це інформує milnavigator.com.ua.

Механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові військові частини складають основу Сухопутних військ і виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів, рубежів і об’єктів. Водночас механізовані з’єднання поряд з танковими використовуються для оточення і розгрому противника, переслідування та виконання інших завдань.

Нині українські піхотинці як найчисленніший рід та основа бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль під час виконання завдань операції Об’єднаних сил.

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв привітав воїнів-піхотинців із Днем піхоти України.

Про це повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

«Мої бойові побратими! Воїни-піхотинці! Сьогодні ми з Вами вперше відзначаємо День піхоти, встановлений Указом Президента України в квітні цього року. В цей день ми висловлюємо глибоку пошану та повагу усім воїнам механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових підрозділів та з’єднань Сухопутних військ Збройних сил України.

Саме на Ваші плечі ліг основний тягар боротьби за свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Численні приклади мужності та героїзму, проявлені Вами в боях на сході країни, вже стали взірцем вірності та служіння Батьківщині», – йдеться в привітанні Наєва.

Командувач ООС також подякував воїнам-піхотинцям за сумлінну ратну службу: «Переконаний, що ви й надалі будете успішно виконувати бойові завдання із захисту українського народу, а цей день стане для нас святом справжніх патріотів та військових професіоналів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: