Скільки і що експортує Львівщина до ЄС (інфографіка)

630_360_1485575238-4679

Львівщина третій рік поспіль не втрачає срібло у рейтингу найбільших областей-експортерів товарів у ЄС.

За даними інфографіки проекту Представництва ЄС про перспективи та переваги Зони вільної торгівлі U open EU, 2018 року експорт області до країн Європейського Союзку становив 78,6%. Найбільшу питому вагу в експорті товарів із Львівщини в ЄС має товарна група «машини, обладнання, механізми та електротехнічне обладнання».

Як повідомляє Головне управління статистики Львівської області, найбільшими європейськими імпортерами товарів є Польща – 26,9%, Німеччина – 12,5%, Чехія – 7,5% та Данія – 6,7% від загального обсягу експорту.

За три останніх роки товарообіг між Україною та ЄС збільшився на €12,2 млрд. Усі регіони держави стали учасниками торговельних відносин з Європейським Союзом, але відсоткове значення експорту областей різниться. Найбільші експортні показники мають Закарпатська (95,5%), Волинська (79,3%) та Львівська (78,6%) області. А найменше продають в ЄС Харківщина (23,6%), Миколаївщина (22,2%) та Кіровоградщина (22,2%).

Основними товарними групами в структурі українського експорту на ринок Європейського Союзу є машини, обладнання та механізми; деревина та вироби з неї; недорогоцінні метали; продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості та продукти рослинного походження.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: