Це була його третя ротація на війні, – товариш розповів про загиблого морпіха з Львівщини (фото)

59819448_1539968282807226_8772639356855779328_n

За життя морського піхотинця з Турки Івана Сакаля медики Дніпровського військового шпиталю боролися п’ять діб, але їхні зусилля виявилися марними.

Це була третя ротація Івана Сакаля на війні. Про це у Фейсбуку розповів його товариш, голова правління Українського міліарного центру Тарас Чмут.

«Вані було 24 роки. Один з яких ми прослужили і прожили разом... У морську піхоту він прийшов з комендатури ВМС у 2015-му році. А на війні він з 14-го... Ми познайомилися взимку 15-го на перших курсах з британцями для морпіхів. А через пару місяців я потрапив у його взвод – він вже був головним сержантом», – написав Тарас Чмут.

І додав, що Іван був справжнім розвідником – спокійним, стриманим, розумним, займався кросфітом і не раз брав участь у «Звитязі ВМС».

«Він ніколи не прогинався перед командуванням і ніколи не вислужувався. Не прагнув ані нагород, ані посад чи звань. На нього завжди можна було покластися і довіряти. Своїм прикладом завжди був зразком для особового складу (і не лише для матросів а й для багатьох офіцерів). У голові десятки історій та спогадів за ці роки... Я радий що ми, як планували ще в АТО, встигли сходити в Карпати влітку і чудово зимою облазили Київ... Я набрав його першого числа, перекинулися парою слів, Ваня сказав, що зайнятий (готувалися до виходу) і зідзвонимося пізніше – а наступного ранку він отримав смертельне поранення в бою.

Він воював за свої переконання і свої ідеали!

Він прожив вкрай коротке, але гідне життя і загинув зі зброєю в руках у бою! І не забуде стрільця Україна, із золотим Левиком на рукаві!» – написав товариш.

Для допомоги родині: 5168 7573 5762 4412 (брат Сакаль Михайло).

Фото з Фейсбуку Тараса Чмута

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: