Львів'яни просять заборонити забудову та відновити ДНЗ на вулиці Горбачевського

b797729d-44b1-42b6-bab6-071f026ad3b0

На вул. Горбачевського, 19, в історичній частині міста, Карпатське відділення Інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАН України планує зведення житлової багатоповерхівки. 

У Національному лісотехнічному університеті України відбулось громадське слухання щодо недопущення будівництва багатоквартирного житлового будинку з офісними приміщеннями та підземним паркінгом по вул. Горбачевського, 19, передачу земельної ділянки на баланс міста та відновлення функціонування ДНЗ.

Слухання відбувалось з ініціативи мешканців, а проведення такого заходу підтримало 116 осіб. За словами ініціаторів, вони виступають проти будівництва багатоквартирного житлового будинку з офісними приміщеннями та підземним паркінгом, адже на цій ділянці по вул. Горбачевського розташована пам’ятка архітектури місцевого значення №1279 – стара вілла, споруджена у 1929 – 1930 рр.

«Надані містобудівні умови ДАБІ у Львівській області скасувала, оскільки наміри забудови земельної ділянки не відповідають положенням містобудівної документації. Зона Ж-2 є зоною малоповерхової забудови, а позивач має намір будувати п’ятиповерховий будинок з цокольним приміщенням».

Крім цього, як зазначається у пояснювальній записці, земельна ділянка на вул. Горбачевського,19, що належить до державної форми власності, надана Академії Наук України у постійне користування виключним цільовим призначенням: для будівництва та обслуговування закладів науки.

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, який взяв участь у громадському слуханні, розповів, що конфлікт довкола забудови виник наприкінці березня, коли забудовник почав зрубувати дерева на ділянці, яка відноситься до державної власності та перебуває у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики ім. Субботіна НАН України.

«16 квітня на сесії Львівської міської ради депутати проголосувала за звернення до керівництва Академії наук щодо передачі у власність міста цієї ділянки задля збереження її функціонального призначення. На слуханні мешканці одноголосно проголосували за вимогу скасували містобудівні умови та обмеження, які видавались забудовнику. Щодо цього питання міська рада та депутатський корпус дотримуються однієї позиції по відстоюванню питань мешканців - це має бути рекреаційна зона. Це має бути зелена зона, де люди матимуть можливість відпочивати, і не можна позбавляти їх цієї можливості», - сказав Зінкевич.

Заступник міського голови з питань розвитку ЛМР Андрій Москаленко подякував мешканцями за активність і озвучив позицію Львівської міської ради.

Читайте також: Садовий пообіцяв, що на місці скандальної забудови буде сквер 

«На Горбачевського, 19 буде сквер! Вульгарній забудові там не місце! Що для цього вже зробили? Прийнято ухвалу про визначення даної території як скверу, запропоновано Академії наук іншу земельну ділянку, триває перевірка всіх документів Академії Наук - адже вирубка дерев була здійснена без жодного дозволу, отримав офіційну відповідь від Академії наук на свій лист. Наступну зустріч щодо дорожньої карти облаштування скверу плануємо вже наступного вівторка, 14 травня о 18.00 на території Горбачевського, 19», - розповів Москаленко.

Керівництво НАН своєю чергою не погоджується на умови міськради та вимагає не перешкоджати будівельним роботам.

«Всі зусилля спрямовані на збереження пам’ятки архітектури (вілли) та розбудову матеріально-технічної бази для розвитку науки у Львові, а запланований тут 20-квартирний будинок відчутно не збільшить навантаження на інфраструктуру міста», – йдеться у листі НАН до Львівської міськради.

Під час громадського слухання мешканці району проголосували за пропозицію скасувати містобудівні умови та запропонували відновити дитячий садок, який раніше функціонував у будівлі вілли на вул. Горбачевського, 19.

Завідувач сектору громадських слухань Дзвенислава Челепіс зазначила, що після проведення заходу впродовж п’яти робочих днів секретареві громадського слухання потрібно передати протокол заходу управлінню «Секретаріат ради» Львівської міської ради для затвердження до розгляду міським головою. Розгляд протоколу та пропозицій, внесених до нього, готує відповідне профільне управління Львівської міської ради. Протокол громадського слухання та результати його розгляду обов’язково будуть опубліковані на офіційній сторінці Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: