Львівські патрульні проходять курси жестової мови

59696182_2048026612165767_1420300909753139200_n

Нещодавно, інспектори управління патрульної поліції у Львівській області, розпочали проходити навчальний курс «Почуй мене», а саме - вивчення жестової мови.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції Львівської області.

Відомо, що це стало можливим завдяки співпраці з «Фундація духовного розвитку».

«Усі бажаючі офіцери патрульної поліції, двічі на тиждень, відвідують уроки, де їх навчають жестової мови. Жестова мова — це вид спеціального письма, який дає змогу позначати цілі слова, а також літери алфавіту певними жестами. Жестову мову для обміну інформацією використовують як люди з вадами голосових зв'язок та слуху, так і люди без таких вад», - повідомляють у прес-службі.

«Однозначно цей курс сприятиме патрульним у їх повсякденній роботі, адже щодня вони зустрічають різних людей, котрим необхідна допомога, і наше завдання їх почути, саме тому курс і називається «Почуй мене», а тепер ми зможемо і відповісти», - розповідає координатор проекту Тетяна Капись.

«Окрім побудови інклюзивного суспільства на державному рівні, ми ще можемо втілювати зміни особисто. Варто знати жестову мову хоча б на базовому рівні, особливо категоріям громадян, робота яких безпосередньо спрямована на обслуговування громади», - розповідає учасник курсу Мар’ян Шпитак.

Окрім патрульних, такий курс проходять також медики, та держслужбовці. За підсумками проекту, учасники складуть іспит, та вже з новими знаннями зможуть допомагати людям у своїй повсякденній службі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: