В Україні збільшився обсяг виробництва шоколаду, але зменшився - хліба

e36f6fcf1652573f53ff388bc677f135

За підсумками січня-березня місяців 2019 року виробництво кондитерських та хлібобулочних виробів в Україні знизилось на 3,9% та 4,5% відповідно, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2018 року.

Про це повідомляє Рада з питань експорту продовольства, передає Еспресо.TV

Водночас відомо, що виробництво шоколадних виробів показало незначну, але все ж позитивну динаміку - 0,8%.

Українські шоколадні вироби також стабільно нарощуються у виробництві: 47,3 тис. т у 2019 році проти 46,9 тис. т у січні-березні 2018.

Причиною такої ситуації є збільшення виробництва цукерок з вмістом алкоголю ( + 8,9% у січні-березні), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з додаванням зернових культур (+ 51,9%), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з начинкою ( +10,3%) та шоколаду і аналогічні вироби з вмістом какао в брикетах, пластинах чи плитках масою більше 2 кг ( 24,3%).

При цьому кондитерський ринок України уже третій місяць поспіль іде на спад, однак це не має негативного впливу на обсяг торгівлі на міжнародних ринках (зафіксоване зростання на 9,4%).

До того ж майже половину всього виробництва солодощів у першому кварталі року було експортовано, а 45% забезпечило потреби внутрішнього ринку.

Станом на кінець березня загальний обсяг залишків готової продукції становив 1,7 тис. т.

Перший квартал року відзначився зниженням виробництва хлібобулочних виробів ( - 4,5% проти показника 2018 року).

"Підтримкою негативної тенденції слугувало зниження вітчизняного виробництва у ключових секторах за рахунок зниження пропозиції борошна на вітчизняному ринку та зменшення внутрішнього споживання", - пояснила керівник аналітичного відділу UFEB Олександра Кищук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: