На Львівщині чоловіка оштрафували на 2,5 млн грн за незаконне вивезення бурштину

бббб
Фото: ДФС

В минулому році співробітники підрозділу протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС у пункті пропуску «Смільниця- Кросценко» запобігли незаконному вивезенню 148,4 кг бурштину.

Про це інформує ДФС у Львівській області.

Його намагався вивезти до Республіки Польщі громадянин України, 37- річний мешканець Львівщини смугою руху «зелений коридор». Схованка дорогоцінного каміння знаходилася в автомобілі Mercedes-Benz.

Під час огляду у працівників митниці виникла підозра про можливе приховування товарів. Автомобіль скерували на поглиблений огляд i у верхній частині кузова знайшли необроблене каміння жовто-коричневого кольору, округлої неправильної форми, приховане у спеціально виготовленому сховищі.

За цим фактом було складено протокол про порушення митних правил (далі − ПМП). Після провадження в справі про ПМП матеріали скеровано до суду для прийняття рішення по суті.

Постановою Галицького районного суду міста Львова громадянина визнано винним у вчиненні порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України та накладено штраф у розмірі 100 % вартості предметів правопорушення, прийнято рішення конфіскувати предмет правопорушення (бурштин) та транспортний засіб, що став засобом приховування товарів.

Загальна сума покарання майже 2,5 млн. гривень.

На данном изображении может находиться: растение и еда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: