В Україні вперше судитимуть «пірата», який незаконно знімав фільми в кінотеатрах

ce7108b069ba6f16a9ae8c50a24b9668cc8ea819a288d1d8937af0bd2dc98e23

Вперше в Україні до суду направили кримінальну справу проти «пірата», який незаконно знімав прем’єрні покази фільмів у кінотеатрах, а потім продавав їх. Порушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили в прес-службі Кіберполіції.

У відомстві розповіли про проведення операції «Пірати», в ході якої порушили 19 кримінальних справ у сфері порушення прав інтелектуальної власності, а 4 особам вже повідомили про підозру.

«Протягом проведення операції до суду вперше було направлено справу щодо молодика, який знімав прем'єрні покази кінофільмів у кінотеатрах та продавав ці відео для поширення на піратських сайтах. Справу було кваліфіковано за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Наразі мешканцю міста Кривий Ріг загрожує до двох років ув’язнення», — йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці припинили роботу понад 30 піратських онлайн-кінотеатрів і низки інших піратських ресурсів.

«Закінчення проведення операції не означає, що робота в цьому напрямку припиняється. Ми продовжуємо проводити заходи з викриття так званих піратів та готові до взаємодії з правовласниками для реагування на факти порушення їх прав. Тож закликаємо зацікавлених сторін до співпраці у протидії піратству», — зазначив начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

Раніше в ЄС заявили, що Україна показала недостатній прогрес у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС в окремих сферах, зокрема йдеться про сферу захисту інтелектуальних прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: