52 обвинувачених і 98 адвокатів, – Матіос розповів про справу екс-податківців часів Януковича

IMG_1087
Фото Микити Печеника.

Найбільший судовий зал Києва не може помістити усіх фігурантів справи – колишніх податківців часів Януковича, яких обвинувачують у розкраданні державного бюджету – і їхніх захисників, не кажучи вже про журналістів та вільних слухачів.

Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час свого візиту на Львівщину.

Фото Микити Печеника.

«Суд є. Довго визначалася судова система, де знайти місце для 52 осіб, які притягуються до відповідальності. Крім того, є 98 адвокатів. Коли обрали найбільше місце – Дніпровський суд Києва, то виявилося, що там не можуть усі поміститися, не кажучи вже про журналістів і вільних слухачів. Тож зараз судова адміністрація України шукає, як якийсь клуб, будинок культури чи якесь адміністративне приміщення під суд, де може проходити процес. Справа закінчена. Ми впевнені у наявності зібраних доказів. І основне  – ми точно знаємо, що справедливість буде. Той, хто підозрюється і обвинувачується у тому, що пограбував кожного українця на 300 доларів, повинен нести відповідальність за законом», – наголосив Анатолій Матіос.

Нагадаємо, 24 травня 2017 року правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України. Поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва екс-глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень. Затриманих доставляли до Києва гелікоптерами. Пізніше ГПУ повідомляла, що у справі арештовано майно підозрюваних на суму 888,5 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: