Україна вводить спецмито на всі товари з Росії

pexels_com_20foto_id22167_650x410__3__650x410

Спецмито на російські товари запроваджується з 1 серпня.

Україна у відповідь на економічні санкції Росії вводить спеціальне мито на всі товари з цієї країни. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає РБК-Україна.

Зокрема, спеціальне мито вводиться на всі російські товари, крім групи чутливого імпорту — вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція. Таким чином, з 1 серпня 2019 при ввезенні на митну територію України з російських товарів буде стягуватись додаткове мито у відсотках до митної вартості товарів за визначеними ставками.

Сплачене спеціальне мито буде акумулюватися у спеціальному фонді державного бюджету і використовуватися для фінансування імпортозаміщення.

Раніше повідомлялося, що Україна розширила ембарго на російські товари. Таким чином, обмежено імпорт цементу і фанери з РФ.

Зазначимо, в грудні Кабінет міністрів продовжив мита на імпорт товарів з Росії до кінця 2019 року. Передбачається, що продовження мит буде сприяти економічній протидії Російської Федерації та забезпеченню захисту національних інтересів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: