В Україні стрімко зростає популярність бігу

60114065_2344265579191329_4065396560974839808_n

Організатори забігів в Україні мають ставити собі за ціль не лише розвиток культури та спільноти бігу, але й об’єднання та перетворення своїх міст.

Таку думку висловила в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

«В Україні з часом стрімко зростає популярність бігу. Все більше людей розуміють, що бігати — це здорово. Забіги регулярно відбуваються у багатьох містах країни. Дуже хотілося б, щоб організатори таких заходів ставили собі за ціль не лише розвиток культури та спільноти бігу, але й об’єднання та перетворення своїх міст», - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.

За її словами, важливо, щоб українці могли вести здоровий спосіб життя та займатися спортом.

«Чудово, коли в місті є відповідний простір та сприятлива для цього атмосфера — відкриті стадіони, чисті парки, бігові доріжки та зелений простір навколо. Саме так виглядає #здоровемісто. Це не лише про фізичну активність та спорт. Це й про якість води і повітря, і кількість дерев, транспорт і логістику та інклюзивність простору для кожного», - написала Супрун.

Вона зазначила, що розпочинає нову рубрику, в якій буде розповідатися про урбаністичні зміни та потреби мешканців міст, пропонуватимуться успішні приклади.

«Хороший приклад того, як спорт об’єднав та змінив місто — Нью-Йоркський марафон. Вперше він відбувся в 1970 році. Тоді участь у забігу взяли 127 людей, фінішували 55. Вони чотири рази пробігли довкола Центрального парку. У 1976 році марафонці пробіглися Нью-Йорком — через всі п’ять віддалених районів та п’ять мостів... На той момент біг заради задоволення та власного здоров’я був цілком новою ідеєю», - зазначила Супрун.

Вона додала, що у 2018 році в марафоні фінішували 52 тисячі учасників, встановивши новий рекорд. Від моменту заснування марафон скасовували лише один раз — у 2012 році, через наслідки урагану. Сьогодні марафон у Нью-Йорку — найпопулярніший забіг світу, тож кількість охочих взяти в ньому участь невпинно зростає.

«Це хороший кейс, щоби показати, як розумне використання міського простору може сприяти поширенню здорового способу життя, водночас об’єднувати таке велике та різне місто. Такі заходи дають неймовірну кількість додаткових позитивних наслідків та ефектів, які важко передбачити на початку», - наголосила Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: