На ЛКП «ЛЕВ» віднині оголошено карантин через випадок сказу у тварини

62

Від сьогодні і до 15 липня ЛКП «ЛЕВ» закривається на карантин.

Відсьогодні і до 15 липня ЛКП «ЛЕВ» закривається на карантин.

Про це повідомила директорка підприємства Оксана Кошак.

Нагадаємо, 11 травня було підтверджено випадок сказу у собаки на кличку Кекс, якого 21 квітня невідомі люди передали у «Домівку врятованих тварин», що знаходиться у парку «Знесіння». Цього ж дня працівники парку зробили звернення та передали тварину до ЛКП «Лев». Собака віком від одного року, масою 5 кілограмів. Коли потрапив на підприємство, був клінічно здоровим, але наляканим. 10 травня ветеринари підприємства помітили дивну поведінку та звернулися у Держпродспоживслужбу міста. Аналізи, проведені фахівцями Львівської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, підтвердили невтішний діагноз. Собака, що був носієм сказу, упродовж всього часу перебування на підприємстві не контактував з іншими тваринами та сторонніми людьми, тож поширення захворювання не відбулося. Точно відомо, що тварина не була вакцинована господарями. 11 травня собаку евтаназували. Водночас людей, які принесли тварину, досі не знайшли.

«Власників шукаємо, бо люди так і не вийшли на зв'язок, можливо, хвилюються, що їм за те буде. Насправді нічого не буде. Це питання безпеки. Ми маємо виявити місце, де цей собака заразився, звідки він привезений, де є вогнище поширення цього небезпечного захворювання. Нам невідомо, де це сталося, на цій території є якась тварина, яка вже, очевидно, померла, але вона, напевно, контактувала не тільки з цією собакою, а й з іншими тваринами. Невідомо, скільки ще тварин могло заразитися», – розповіла Оксана Кошак.

За її словами, відсьогодні і впродовж 60 днів на підприємство не будуть завозити і вивозити тварин.

«Карантин потрібен, щоб переконатися, що не відбулося перехресного зараження інших тварин. Всі тварини, які у нас були, залишаються під наглядом ветеринарів. Проте ми не залишаємо місто в такій ситуації. Ми надамо допомогу нашим екіпажем ловця і водія, нашим транспортним засобом. Якщо будуть якісь укуси в межах міста, цих тварин ми будемо транспортувати у державну ветеринарну клініку, яка знаходиться на вул. Промисловій, 9. Щодо усіх випадків, які можуть статися, треба повідомляти теж туди. Будемо активно співпрацювати з Держпродспоживслужбою», - додала Оксана Кошак.

У мерії також закликають власників домашніх тварин терміново провакцинувати їх від сказу. Йдеться про 5-кілометрову зону навколо ЛКП «Лев» та парку «Знесіння». Ця зона включає більшу частину Львова і кілька навколишніх сіл. Для цього власники тварин можуть звернутися  у Львівську міську державну ветеринарну клініку за адресами що на вул. Промисловій, 9. Там кажуть, що вакцинами забезпечені. Також можна звернутися до приватних ветеринарів.

Господарів або людей, що контактували з твариною, чи мають інформацію про господарів Кекса, просять зголоситися за номером 068 53−54−545.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: