Вишивана Батьківщина: у Львові створили карту України у вигляді пазлу-розмальовки (фото)

IMG_1256

Сьогодні у Львові створили величезну карти України у вигляді пазлу, аби показати українцям усю різноманітність вишиванок.

Сьогодні у Львові створили величезну карти України у вигляді пазлу-розмальовки, аби показати українцям усю різноманітність вишиванок.

Відомо, що ідею створити карту України у вигляді пазлу запропонували студенти Львівського осередку Української академії лідерства з нагоди Дня вишиванки.

«Кожну область спочатку ми вирізали як розмальовку і пропонували сьогодні гостям міста і львів'янам, які проходили по площі, розмалювати. Коли ми завершили розмальовувати, то склали її в один великий пазл», - розповідає заступник керівника Львівського осередку Української академії лідерства Олена Лазурко.

Відтак, городяни, озброївшись фарбами та пензлями, надавали барв карті та у такий спосіб дізнавалися, який орнамент вишиванки притаманний кожній області України.

Організатори заходу повідомляють, що цією акцією вони хотіли показати, що вишиванка є дуже різноманітна і кожна область України має свою ідентичну вишиванку, яка її характеризує.

«Але в той же час ми хотіли показати, що вишиванка притаманна українцям і вона нас об'єднує в одну велику країну», - додає Лазурко.

Нагадаємо, Українська академія лідерства — це навчальний заклад формату «школа лідерів». В академії навчаються учні-випускники шкіл та студенти коледжів, училищ чи закладів вищої освіти. Складається вона із 6 осередків: Київ, Львів, Полтава, Харків, Миколаїв та Чернівці. Гасло академії: «Творимо себе — творимо Україну! Кожне завтра розпочинається уже сьогодні!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: