Білорусь призупинила транзит нафти в Україну

b5322f1-image
Фото ілюстративне

Транзитні прокачування в напрямку України нестабільні і в даний час призупинені через відсутність вільних резервуарів на українській території для відкачування "брудної" нафти, що знаходиться в трубопроводі.

Про це повідомили у концерні "Білнафтохім", передає Укрінформ.

"Транзитні прокачування у напрямку України нестабільні і в даний час призупинено через відсутність вільних резервуарів на українській території для відкачування «брудної» нафти, що знаходиться в трубопроводі", - йдеться у повідомленні.

У концерні також додали, що згідно з новим графіком прокачування, її відновлення заплановано в ніч з 19 на 20 травня.

Нагадаємо, що 19 квітня концерн "Білнафтохім" заявив про 10-25-разове перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів у нафті, що поставляється нафтопроводом "Дружба". Російська "Транснафта" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми носять "технічний характер". 22 квітня неякісна сировинау досягла європейських і українських НПЗ.

АТ "Укртранснафта" пізно ввечері 25 квітня вимушено призупинило транзит нафти по магістральному нафтопроводу "Мозир-Броди" (МН "Дружба"). Крім того, європейські партнери відмовилися приймати забруднену нафту на приймально-здавальних ділянках "Будковце" (Словаччина) і "Фенешлітке" (Угорщина).

У суботу, 11 травня, в Укртранснафті заявили, що о 14.35 відновили транзит нафти європейським споживачам нафтопроводом "Дружба".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: