«Народний фронт» вийшов з коаліції – розпуску ВР не буде

1000x560_rz3vhuvsxpi7jntqbsyc
Фото з відкритих джерел.

Фракція «Народного фронту» оголосила про вихід з коаліції у Верховній Раді.

Про це сьогодні заявив у голова фракції Максим Бурбак.

Він зазначив, що нові обставини вимагають максимальної консолідації сил: новий президент, новий парламент, нова коаліція.

Максим Бурбак додав, що стара коаліція виконала своє завдання і за останні 5 років цей парламент і влада провели більше змін у країні, ніж за попередні роки.

Вихід «Народного фронту» з коаліції заблокує можливість розпуску новим президентом парламентом. Адже, згідно із чинним законодавством, голова Верховної Ради Андрій  Парубій повинен оголосити про запуск 30 днів для створення нової коаліції.

Упродовж цих 30 днів Володимир Зеленський не зможе розпустити парламент на підставі відсутності коаліції.

Політолог Михайло Басараб вважає цей крок цілком виправданим.

«Народний фронт» виходить з коаліції. Починається формування нової. Буде вона сформована чи ні, Зеленського або «Узеленського» позбавили будь-яких підстав розпустити парламент і узурпувати владу.

Хто вважає, що це погано, раджу глянути на електоральні рейтинги. Ви хочете більшості «Слуги народу» і Медведчука? Я категорично проти. Треба дати можливість людям роздивитися цього «слугу» в ділі, хай покаже себе на посаді. А в жовтні на строкових виборах люди все розставлять на свої місця», – написав Михайло Басараб на своїй сторінці у Фейсбуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: