Суд визнав протиправним рішення Мостиської міськради про оплату батьками харчування у садках

134442
Фото ілюстративне.

Городоцька прокуратура домоглася скасування протиправного рішення Мостиської міськради щодо батьківської плати за харчування дітей у садках.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду повністю задоволено позов Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави до Мостиської міської ради.

Прокуратура вимагала визнати протиправним та скасувати рішення органу місцевого самоврядування «Про встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей у дошкільних закладах, що проживають за межами громади».

Цим рішенням міськрада визначила ціну для батьків за харчування дітей в дитячих дошкільних закладах та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів.

Як з’ясували прокурори, 60% доводилось платити батькам, які живуть у місті, 40% – тим, що з сільської місцевості (для жителів громади).

Натомість, родичам дітей, які проживають за межами громади – 100% за кожен день.

Таким чином було порушено вимоги ст.5 Закону України «Про освіту» в частині допущення привілеїв для міського населення та обмежень (дискримінації) для жителів сільського населення, що проживають за межами громади.

Відтак, завдяки втручанню прокуратури відновлено права майже 30 сімей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: