У Львові хочуть реконструювати стадіон «Прогрес»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 травня у Міському палаці культури імені Гната Хоткевича відбулося громадське слухання проекту детального плану території у районі вул. Б. Януша, вул. Жовківської. На слуханні були присутні депутати ЛМР Ігор Телішевський, Сергій Івах, Любомир Босаневич.

Детальний план розроблений на підставі рішення виконавчого комітету ЛМР від 14.09.2018 № 1000 (внесення змін до рішення МВК № 1055 від 28.09.2018). Замовником цього ДПТ є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, а розробником — ФОП Лаврін В. С.

За словами автора детального плану території, представника ФОП Лаврін В.С. Павла Фенюка, на  ділянці площею 1,7982 га ФК «Карпати» має намір  провести реновацію існуючого  стадіону, колишнім  власником якого було ВО «Прогрес». Зокрема, планується розширити трибуни до вмістимості 1500  глядачів. Зі  сторони  вул. Б. Януша  запроектовано  чотириповерховий корпус, який, за словами автора проекту, мають намір максимум наситити спортивними функціями. Тут має бути реабілітаційний  центр з масажними приміщеннями, сауни, іншими  діагностичними приміщеннями; спортивні  зали  для  атлетичних  занять фітнесом, аеробікою,  силовими  видами  спорту тощо.

У підтрибунних приміщеннях  ФК «Карпати» планує розмістити роздягальні  з  душовими  для  спортсменів  та  суддів, диспетчерський  пункт для управління  стадіоном, робочу  зону для представників засобів масової  інформації, зал  для  прес-конференцій, коментаторські  кабіни, VIP – ложу, ложу  для преси тощо.

На території ДПТ передбачається два футбольних  поля для гри в  міні-футбол, призначені  для занять дітей  і дорослих. Для  їхнього  обслуговування  передбачені роздягальні площею 100 кв. м. Як зазначив представник забудовника «ФК «Карпати» Олег Солдатенко, 20 відсотків часу на цих полях матимуть можливість безкоштовно займатися діти, які проживають у цьому мікрорайоні.

Після представлення проекту детального плану території громада висловила свої зауваження та пропозиції до нього. Як неодноразово наголошували мешканці прилеглих до стадіону будинків, вони не проти стадіону, але їхні пропозиції – аби люди мали доступ на територію для їхніх дітей та не створював дискомфорту для проживання для людей.

Своєрідним підсумком слухання і пропозицій до ДПТ став виступ депутата ЛМР Любомира Босаневича, який зазначив: «Усі підтримують те, що тут має бути стадіон, усі за те, що діти мають розвиватися, займатися спортом. Пропоную підтримати пропозицію учасників слухань, щоб створити робочу групу. Нехай громада ініціює до її складу 5 чи 6 мешканців, яким довіряє. До  складу робочої групи готові увійти депутати, які присутні на слуханні, а також представники громадської організації, представники ФК «Карпати», розробники ДПТ. Давайте разом конструктивно попрацюємо над проектом, зробимо його «живим», який буде підходити мешканцям, представникам, громаді м. Львова, і тоді винесемо його на затвердження виконавчого комітету ЛМР».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: