У Винниках розпочнуть проект реставрації настінних живописів у костелі XVIII століття

ce10fffd-0e1d-43df-a74a-1551634f0dfd

Фрески учня Пінзеля отримають нове життя.

Національний інститут Польської спадщини за кордоном «Polonica», Краківська академія красних мистецтв імені Яна Матейка, Львівська національна академія мистецтв, Винниківська міська рада розпочинають спільний проект з реставрації настінних живописів Санктуарію Матері Божої Винниківської.

«Для Винник сьогодні особливий день. Ми маємо реальну надію, за декілька років, побачити оновлений храм. Ми сподіваємось, що фрески – настінний живопис учня Пінзеля, побачить і отримає нове життя. Це дуже важливо для нашого міста, важливо для нашої країни. Я дуже завдячую польським інституціям, що активно піклуються і готові допомагати в реставрації. Але не менш важливим, про що ми сьогодні усі наголошуємо – це наука і відкриття додаткової спеціальності у нас на кафедрі нашої Академії мистецтв, де ми зможемо готувати молодих фахівців, які продовжать цю працю», – зазначив міський голова Винник Володимир Квурт.

Зокрема, цілями проекту визначено наступні напрями:

  • проведення комплексу науково-консерваційних робіт щодо настінних живописів на об’єкті;
  • навчально-педагогічний аспект (залучення студентів до виконання робіт під наглядом досвідчених реставраторів Польщі та України)
  • започаткування нової освітньої спеціалізації «Реставрація настінного живопису» у ЛНАМ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: